fbpx
pandemie-evenimente-corporate

Internet rapid in vremuri de pandemie? Ce trebuie sa faci pentru o viteza mai buna.

Update

DIGIVodafoneOrangeTelekom sunt in centrul unui anunt oficial care a venit saptamana aceasta, si vorbim despre ceva ce probabil ca n-ar trebui sa surprinda foarte multa lume in aceasta perioada din an. Conform datelor furnizate de catre cei de la ANCOM, DIGI, Vodafone, Orange, Telekom au anuntat ca traficul de internet a crescut in medie cu 12% in perioada pandemiei de Coronavirus, cu minim de 7% si maxim de 20% in toata tara.

DIGI, Vodafone, Orange, Telekom spun deasemenea ca numarul de apeluri telefonice a crescut in medie cu 22%,in timp ce in retelele fixe se inregistreaza o crestere medie de 22.7%. Problema este ca DIGI, Vodafone, Orange, Telekom se confrunta cu tot mai multe situatii de congestie a retelelor mobile de acces, adica peste 80% grad de incarcare a porturilor si a resurselor radio, asta desi mai toti au spus ca sunt pregatiti pentru situatiile acestea.

Sursa: www.idevice.ro

Internet rapid in vremuri de pandemie

In conditiile in care foarte multa lume lucreaza de la distanta( vezi #stauacasa, #staiacasa, #stamacasa, #lucramdeacasa) presiunea asupra furnizorilor de servicii de internet este in continua crestere.
ANCOM previzioneaza o crestere a traficului în rețelele de comunicații cu peste 50 % in aceasta perioada.

Vitezele de internet de incredere sunt cruciale in aceste momente. Astfel Ofcom a venit cu cateva sfaturi care coroborate pot  diminua din aceasta presiune.

Internet router

  • Pozitioneaza-ti routerul de internet cât mai departe de alte dispozitive care pot interfera cu semnalul. Poti alege o masa sau un raft; altul decat decât pe podea.

Vremuri de Pandemie - Video call

  • Daca obisnuiti sa efectuati apeluri video sau intâlniri, trebuie sa stiti ca oprirea functiei video si utilizarea celei audio va necesita mult mai putin din conexiunea  la internet
  • Incercati sa incepeti apelurile la ore mai putin obisnuite, cum ar fi: 09:25 , 10:37 mai degraba decât la ora fixa sau la jumatate de ora
  • Pentru cele mai bune viteze de banda larga, utilizati un cablu Ethernet pentru a conecta computerul direct la router, mai degraba decât sa utilizati wi-fi

Dispozitive

  • Dispozitive precum tabletele si smartphone-urile functioneaza adesea in fundal, asa ca incercati sa opriti receptia wi-fi pe acestea atunci când nu le utilizati.”
  • Dispozitivele care pot interfera cu semnalele routerului includ: telefoanele fara fir, monitoarele pentru bebelusi, lampile cu halogen, comutatoarele de dimmer, boxe pentru computer, televizoarele si monitoarele. Chiar si banalul cuptor cu microunde se pare ca poate interfera cu semnalul wi-fi. 

De asemenea Platformele de streaming, inclusiv FacebookNetflixDisney + si YouTube, au redus deja calitatea videoclipurilor in incercarea de a usura presiunea pe  furnizorii de servicii de internet.

 Companiile de internet spun insa ca pot suporta presiunea.

Sursa: BBCANCOM

Evenimentero

Daca aveti mai multe intrebari despre organizarea evenimentului companiei dumneavoastra, va rugam sa folositi formularul de contact

Site partener: www.orangephotos.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart
Scroll to Top